Dolda jobb: Så hittar du lediga jobb före alla andra

Visste du att det endast är ca 20% av alla lediga jobb som läggs ut på annons?  

Det betyder att ca 80% av lediga jobb aldrig hamnar på jobbsökarsidor eller platsbanken.  

Dessa ”dolda jobb” tillsätts oftast genom nätverk, internt eller via spontanansökningar.  

Eftersom de flesta arbetssökande söker jobb som annonserats, har du större chans att hitta nytt jobb om du lägger fokus på att söka de ”dolda jobben”   

Tre tips på hur du kan hitta ”dolda jobb”: 

1.       Skapa en företagslista och spontanansök. 

Välj ut företag som du vill jobba på. Ring upp företagen och presentera dig. Om de inte har behov av att anställa personal just kan du fråga om de är intresserade av att du mejlar ditt CV. Deras behov kan komma att ändras längre fram i tiden och då är bra om du redan har varit i kontakt med dem. Återkom till företaget med jämna mellanrum. Fyll kontinuerligt på din företagslista med fler intressanta företag. Du kan använda dig av sajter så som hitta.se för att få en lista på företag inom din bransch.   

  

2.      Nätverka.

De flesta arbetssökande hittar ett nytt jobb genom sina nätverk. Bearbeta både ditt personliga nätverk och ditt yrkesnätverk för att hålla dig uppdaterad om lediga tjänster. Berätta för människor i ditt nätverk att du söker jobb. Du kan utvidga ditt nätverk genom plattformar så som Linkedin. Har du rätt till Arbetsförmedlingens tjänst rusta och matcha och väljer oss som leverantör så kan du även ta del av vårt breda nätverk av arbetsgivare. Detta kan påskynda processen att hitta ditt nya jobb.  

  

3.      Nyhetsbevakning.

Håll dig uppdaterad på vad som händer i näringslivet runt omkring dig. Vilka företag går det bra för? Är det något företag som ska expandera eller öka sin produktion? Är det något nytt företag som är på väg att etablera sig i din stad? Håll koll på dagstidningar, nyheter och sociala medier så att du kan kontakta företagen innan de lägger ut annonser.   

  

Med hjälp av dessa tips så ökar du dina chanser att hitta lediga jobb före alla andra!  

Lycka till!  

Nyheter

Högst betyg i Sverige!

Resultatet är inne! Vi har högst genomsnittligt betyg av alla Rusta och Matcha leverantörer i hela Sverige. Detta visar att vårt professionella och långsiktiga arbete

Läs mer »

Hur kan vi hjälpa dig?

Fyll i din information nedan så kontaktar vi dig inom kort