5 tips på hur du kan tänka kring valet av bemanningsföretag

Att söka jobb kan vara en utmanande och tidskrävande process. Därför väljer många att effektivisera jobbsökarprocessen genom att ta en anställning via ett bemanningsföretag.

Det finns flera olika bemanningsföretag att välja på när man söker jobb och det kan vara svårt att veta vad man ska tänka på innan man bokar in ett uppdrag.

Vi har sammanställt 5 viktiga saker du bör tänka på inför valet av bemanningsföretag:

 • Branschkunskap
  Välj ett företag som är specialiserat på den bransch du söker jobb inom.
 • Säkerhet, trivsel och arbetsmiljö
  Välj ett auktoriserat företag som prioriterar din hälsa, trivsel och säkerhet.
 • Lokal tillgänglighet
  Se till att bemanningsföretaget har kontor i eller i närheten av de områden och städer där du vill arbeta.
 • Konsultchefen
  Konsultchefen är den du kommer att ha mest kontakt med under din anställningstid. Välj ett företag med responsiva, engagerade konsultchefer som du kan lita på.
 • Rykte
  Välj ett företag som har ett bra rykte och som jobbar utifrån långsiktiga relationer med både anställda och uppdragsgivare. Om du har möjlighet så kan det vara bra att ta en referens på företaget från någon som har arbetat där tidigare.

A-Karriär är en privat arbetsförmedling med över 40 års erfarenhet av att hjälpa arbetssökande inom olika branscher att hitta sitt drömjobb.

Inom tjänsten Rusta och Matcha hjälper vi dig som är arbetslös att hitta ett jobb eller en utbildning som passar dina tidigare erfarenheter, förutsättningar och behov.

Vi har goda kontakter på arbetsmarknaden och använder oss av moderna metoder som leder till en långsiktig lösning för dig på kortast möjliga tid.

Är du arbetssökande och i behov av stöd och hjälp för att ta dig vidare i din karriär? Kontakta oss här för att få mer information om hur A-Karriär kan hjälpa dig genom tjänsten Rusta och matcha.

Hur kan vi hjälpa dig?

Fyll i din information nedan så kontaktar vi dig inom kort